22.04.20

Uus asukoht: https://jaakvalge.net

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Lp. Jaak Valge
Loen, et siin on koht kus võib öelda ja ka ütlemata jätta. Lugesin "Objektiiv"-ist (18.04.23.) Teie pöördumist peaministri poole rahvastikuküsimuses ja otsustasin siiski ütelda:

Euroopa ja ka Venemaa rahvaste arvu languse peamiseks põhjuseks on kultuuriline vale-suundumus. See kultuuriline vale-suundumus on alanud juba 150 aasta eest, kuid selle tagajärgi me näeme praegu ja järgmiste põlvkondade jooksul.

Noorema generatsiooni paari panemine vanema generatsiooni poolt oli levinud kogu euraasias. See oli levinud ka mitmetel indiaani rahvastel ja see on levinud (ka praegu) mitmetel aafrika rahvastel.
Meid lahutab aafrika rahvastest ajaliselt üle 100000 aasta.
Järelikult peab selline käitumis-mall olema meie genofondis sees sügavamal kui meie valge nahavärv.

Need rahvad kes on selle käitumis-malli säilitanud, on täna elujõulised ja jätkusuutlikud (Pakistan, Afganistan, Nepaal, jt).
Need rahvad kes on selle käitumis-malli endast välja juurinud, on täna arvuliselt vähenemas ja hääbumas (pea-asjalikult läänemaailm).

Eks seda teavad ka lääne antropoloogid, kuid nad ei saa seda avalikult välja öelda - nad kardavad sattuda ebasoosingusse!

Seega:
Kaja Kallas ei saa siin midagi teha ja ega ta ei oskaks ka midagi teha. Tal on ilmselt on õigus kui ta ütleb, et ega raha ei pane naisi lapsi sünnitama.
(...mõisapreili elas ka heaolus ja külluses. Ta ehk ei oleks kodust lahkunud ega mehele läinudki. Kodus oli ju ka hea. Ainult, et vanemad panid ta mehele. Ikka selleks, et suguvõsa-liin edasi kestaks…)
Seega vajaks kogu rahvas radikaalset kultuurilist tagasipööret, kuid see rahvas ei võtaks seda nüüd enam vastu. Võib-olla veel 120 aastat tagasi oleks võtnud. Nüüd enam mitte.

Kokkuvõtteks:
Eestlastel polegi jätkusuutlikkuseks tegelikult toimivaid lahendusi.
(nii ka paljudel teistel euroopa põlisrahvastel)